Perjantaina posti toi Uuken veritestin tuloksen, en sen tulosta ikinä epäillytkään mutta halusin sen varmuudeksi otattaa kun kerran muutenkin silloin joulukuussa tohtorin pöydällä oltiin, kannoimme siis kortemme kekoon ja kuten osasin aavistellakin tulos oli puhdas. Eli Uuke on vWd-dnan osalta vapaa/puhdas/ei kanna miten sen haluaa ilmaista sitten.

Nikke ei ole tutkittu, mutta sen vanhemmat ovat puhtaat joten se ei näin ollen ole itsekään kantaja. Mutta ajattelinpa seuraavalla käynnillä kun rokotuksia otetaan teettää Nikellekin testin, näkevätpähän sitten Hollannissakin että tutkittuja ovat, eikun morsian-ehdokkaita riviin vain ;)

Aamuyöstä meidän pihalla oli päättänyt vierailla nuori ilves, liekö käynyt katsomassa olisiko jäniksiä tarjolla, kun niitä tuossa pyörii melkoisesti, varsinkin nyt kun pihapuita kaadettiin niin jäniksille on maistuneet oksien kuoret kiitettävän hyvin. Ja jottei ruokinta olisi yksipuolista, pojat sitten käy napsimassa ne papanat pihalta pois..

Ilveksen jäljet on näkyneet monta kertaa metsälenkeillä tuossa lähelläkin, mutta nyt oli eka kerta kun otus oli ihan lähitunteina vieraillut tuossa ja nyt siis tosiaan pihalla asti. Ennen jäljet ovat olleet jo vähän vanhempia kun lunta on ehtinyt tulla päälle, nyt ei ollut lumi ehtinyt peittää jälkiä ja kun ne kerta olin niin tuoreet piti hakea kamera ja ottaa "todistusaineistoa". Seurattiinpa jälkiä huviksemme ja tuossa lähellähän se oli pyörinyt, naapurien pihoissa myös muutaman kilometrin säteellä.

Jotta mua ei pidetä hulluna, soitin paikalliselle riistanhoitoyhdistyksen miehelle joka on suurpetoyhdyshenkilö, hän tuli varttitunnin päästä paikalle tutkimaan löydn ja mittaili jäljet, he kun pitävät kirjaa niistä. Kertoi kyseessä olevan nuoren yksinäisen ilveksen, ilmeisesti viime keväänä syntynyt kaveri. Olisipa kiva nähdä se joskus silmästä silmään, tiettävästi sen kokoinen ilves ei koiralle mitään tee, mutta ollaanpahan varuillaan silti kun eihän sitä koskaan tiedä. Seuraavia havaintoja odotellessa..