Vettä satanut tänään melkoisesti, se tietää ainakin yhtä asiaa varmuudella - lumet sulaa metsästä pikavauhtia, eli pääsemme kohta vetämään jälkiä!! :) Kovasti ollaankin jo kesän kokeita katseltu sillä silmällä, mutta ei olla uskaltauduttu ilmoittautumaan minnekään ennen kuin saadaan muutamat treenit alle, eihän sitä tiedä jos nuo ovat unohtaneet homman puolessa vuodessa ;)

Käytiin poikien kanssa sunnuntaina metsässä lenkillä, kivasti oli lumet jo paikkapaikoin kadonneet. Enää ei näkynyt pupujen jälkiä, se tuntui olevan pojista harmillista, vaikka nenät kävi kovasti.. Muutamassa lumikasassa saattoi vielä kaivella innolla, Niken lempparipuuhaa muuten.

Käytiin läheisellä purolla katsomassa jäätilannetta, no ei siellä enää jäätä ollut yhtään, mutta vettä sen sijaan enemmän kuin viimeiksi, oli meinaan lumien sulaminen aiheuttanut pienimuotoista tulvaa (viikon parin päästä se on jo vähän isompimuotoista :D), Uuke kävi uimassa - talviturkki on siis heitetty.
Vaikka virtaus oli suht koht kova niinkin pienessä purossa, Uuke pystyi siinä kastautumaan ja muutaman (n.100?) käpyä nouti vedestä sekä maalta, ihmettelin ettei sille tullut kylmä lainkaan?? Ei olisi millään halunnut lähteä sieltä kotiin vaan komensi heittämään kokoajan lisää käpyjä.. Meillä on siis yhteinen taikasana "käpy" josta Uuken ilme kirkastuu joka kerta ja häntä alkaa vispata, jos huomaa että kädessä ei käpyä olekaan alkaa vimmattu etsiminen maasta, kyllähän täällä jossain on kävyn oltava kun niin sanottiin..

Kesänäyttelyissä mulla oli muuten taskussa männynkäpyjä aika usein, niillä aktivoitiin ennen ja jälkeen kehän, kätevää jos näyttelypaikalta moisia vaan löytyi ;) Ei tarvinnut kantaa omia leluja kotoa ja kävyt pystyi sitten heittämään pois lähtiessä. Toimi varsin hyvin. Kehään niitä ei voitu ottaa, pikkupoika kuumenee liikaa moisista ja tuomarit ei tunnetusti tykkää jos kehässä alkaisi haukkumaan..

Uuke on tavannut viime päivinä pari uutta asiaa (tai no ihmisiähän ne vaan oli :D)

Soneran ukon kävi irrottamassa nettipiuhan puunkaatoa varten - vieraita ihmisiä..jee!
Metsurimies kävi kaatamassa ison puun talon nurkalta, outo "tolppa-apina" kiipesi tosi korkealle, eikä se tullut alas vaikka sille haukahti pari kertaa.. Uuke sisälle ja puu nurin..sitten pääsi poitsukin nuuskimaan öljynhajuista miestä, parit rapsutukset ja hirmuinen aivastelu päälle..ei tainnut moottorisahamies haistakaan niin hyvälle?

Nikkeä ei tunnetusti moiset kiinnosta tippaakaan, ne haukutaan kun tulevat pihalle, mutta siihenpä se sitten jääkin. Uuke on enemmän kiinnostunut kaikesta :)

Molemmat olivat tosin erittäin otettuja likokaivontyhjentäjästä..mistä lie johtui? :D