Viime aikainen elo onkin ollut yhtä mätsäriä vaan, jospa siis taas siitä kirjoittelisi ;)

Tänään oli Juvan kennelkerhon järkkäämä mätsäri ja Juvalla siis. Koska "meillä" oli viikko sitten juvalaiset tuomarit pyysivät he aikaisemmin jo vastavetona minut sitten heidän mätsäriinsä tuomariksi - vaihtelun vuoksi.

Aluksi pohdin kyllä että MINÄKÖ ja TUOMARIKSI? Mutta suostuin sitten.. Tarkoitus kun oli muuten mennä omien kanssa kehään, vieden jopa molemmat sinne, mutta näin tällä kertaa - ensi vuonna sitten molempien kanssa Juvalle kehään asti.

Koiramäärästä en osaa sanoa, en niitä laskenut ja vaikeita valintoja oli paljon. Nyt en kyllä kadehdi yhtään oikeiden tuomareidenkaan tehtäviä, heillä tosin se etu että kehässä on aina saman rotuisia keskenään vertailussa, että sinäänsä "helpompaa" kyllä.

Aluksi oli lapsi ja koira kilpailu, siinä oli 4 koirakkoa. Kaikki menivät todella kivasti, ja oli vaikea valinta, yksi koirakko oli kuitenkin mielestäni parhain, heillä meni tosi hyvin ja yhteistyö pelasi kontaktia myöten. Nimistä en tiedä, en niitä nähnyt, mutta koirana oli mopsi :) Muita sijoituksia en valitettavasti enää muista, ne kyllä katosi lähes samantien päästäni kun uusi luokka alkoi. Harmi sinäänsä.

Pentuja oli eniten, ehkä jotain parisenkymmentä? Tasaväkisiä pareja oli paljon, saman ikäisiä ja molemmat meni aina kivasti, pennut pomppi iloisesti ja olivat hyviä käsitellä, vain pari sellaista sattui eteen jotka kaipaavat lisää treeniä kun jännitti niin kovasti se tilanne, namejakaan eivät multa ottaneet.. Tälläisissä oli valinta sinäänsä helpompi, jos ei saanut koskea niin sininen sitten. Eli jokunen pari oli näin ollen helpompi valinta.
Vaikea oli verrata koiria missä toinen oli 5kk ja toinen 9kk (karkeasti heitettynä), kyllähän erot on silloin jo selvät, että sitten mentiin ihan mututuntumalla, kumpi oli vaan jotenkin kivempi.
Loppuvalinnoissa selvästi oli yllätyksiä osalle, ainakin ilmeistä ja äänistä päätellen, tiedä sitten oliko ne hyviä vai huonoja yllätyksiä..? :)
Pentujenkaan sijoituksia en tietenkään enää muista, mutta jotenkin olisi sellainen kutina että irlanninvesispanieli voitti siniset ja tanskandoggi punaiset, ehkä?

Pieniä aikuisia oli myös epämääräinen määrä, en tiedä paljonko, mutta vähemmän kuin pentuja mielestäni kyllä.
Näissä valinnat oli pahoja, arempia koiria oli äärimmäisen vähän, kaikki kopeloitiin pöydällä ja ilmeikkäitä ja kivoja koiria oli paljon. Pari pikkuista oli sellaisia mille sai pöydällä jutella ja namia syöttää enemmän ja kyllä ne siinä reipastuikin kovasti.
Valinnoistani on taas hyvin hatarat muistikuvat, mutta voitot taisi mennä ranskanbulldogille ja beaglelle? Beagleja oli kaksin kappalein ja olisin halunnut molemmat laittaa voittamaan, mutta kaksi saman rotuista BIS-kehässä ei olisi ollut kamalan fiksua, joten piti tehdä valintoja jotka olivat oikeastaan "vääriä" sitten.. eli piti järjestystä vähän vaihtaa sen takia. Molemmat beaglet oli todella herttaisia ja ilmeikkäitä, ja todella iloisia, ne olivat pöydällä rauhallisesti mutta silti kiinnostuneita siitä mitä niille tehtiin ja ilmettä sai katsoa "huijaamalla olemattomalla namilla". Tykkäsin, vaikkei rotu sinäänsä olekaan mulle mitenkään must, on niissä silti jotain tosi kivaa aina ;) Pienissä muistan sijoittaneeni myös ainakin valkoisen sekä mustahopean kääpiösnautserin ja vissiin jackrusselin?

Isoja aikuisia oli vain 6kpl, ne sentäs muistan ;) Rotuina oli mm. parit suursnautserit, tanskandoggi, australianpaimenkoira ja chow chow. No, sitä kuudetta en sitten muistakaan enkä sijoituksia tarkemmin, punaisissa kakkonen ja kolmonen oli suursnautserit ja ykkönen chow chow.

BIS-kehässä oli vaikea valinta, mutta chow chow oli tos symppis ja ihanan nallekarhumainen eli ykköseksi laitoin sen, kakkonen taisi olla ranskanbulldog, kolmas beagle, neljäs tanskandoggi (vai oliko noi sittenkin eri päin, en olekaan varma..pahoittelut!), viides schapendoes ja kuutonen irlanninvesispanieli. Ehkä..antakee anteeksi muistikatkokset!

Kivaa oli ja vaikeaa, pennuille käytin eniten aikaa ja aikuset meni sitten nopeammin, toivottavasti edes sinne päin oli kopeloinnit, tosiaan kun ei kaikista ollut hajuakaan mitä niistä erityisesti katsotaan näyttelyissä niin oli vaikeaa, joiltakin kun lasketaan varpaat ja se on tarkkaa, toisilla taas on hampaat jne. Sentäs kuitenkin kaikki rodut tunnistin ;) Parissa oli arpominen onko vai ei, mutta oikein ne meni.

Kaikki koirakot pääsivät ekaksi yhdessä juoksemaan kerran ympäri, sitten yksittäis kopeloinnit ja eestakaisin liike ja sitten vielä yhdessä kerran ympäri. Olisi voinut juoksuttaa ympäri yksitellenkin, mutta ajattelin että sinäänsä sama se meneekö yksin vai ei.
Sijoittaessa isot koirat saivat juosta parikin kertaa ja pienet kerran, BIS-kehässä myös saivat juosta muutaman kerran ympäri :)

Jälkikäteen harmittelen vieläkin kun samassa parissa oli kaksi sellaista muutaman kerran mitkä olisin molemmat halunnut palkita punaisella, niissä ei ollut mitään miksi olisi pitänyt sininen antaa..mutta sitten se oli vaan jostain päätettävä miksi.. :( Samoiten sijoitukset, oisin niiiiiin halunnut laittaa useamman järjestykseen! :)

Ja erityisharmittelut isojen koirien punaisten kehässä kun oli kaksi riiseniä ja chowi, se toinen riiseni oli helkkarin upea, mutta myös chowi vetosi muhun..eli pakko sitten se riiseni laittaa kakkoseksi, jaettu ykkönen ois ollut PAREMPI valinta! Pahus! Mutta kun ei voinut niin tehdä :(

Kiitokset Juvan porukalle tapahtuman järkkäämisestä ja tuomariksi pyytämisestä, kiitos koirakoille jotka osallistuivat ja pahoittelut jos jotain en tajunnut tehdä ja olin vähän pihalla..toivottavasti meni vähän sinne päin edes. Sää ainakin suosi, että jotain hyvää sitten siitä jos ei muuten ;)

Ensi vuonna Juvalle sitten koirien kanssa kehään asti! :)