Nikke joutui eilen koekaniinin eikun koiran rooliin, häikäilemättä tehtiin testiä viattoman koiraparan kustannuksella :D Mutta se oli vähän kuten jälkikäteen saatu synttärilahja, vaikka ei se mitään niin erikoista meillä olekaan. Lenkkeilläänhän me useasti serkkuni spitzien kanssa joko molempien poikien tai sitten vuorotellen toisen kanssa, että mitä ihmettä tässä nyt olisi edelliskertoihin muka?

No, Nikke-tarkkanenä otettiin yksin mukaan, lähinnä Nikke siksi että sen erehtymätön vainu kertoisi sen mitä haettiinkin - olisiko Nillalla juoksut tulossa vai ei ;) No, ei ollut vielä.
Koemielessä siksi, että serkullani on tarkoitus astuttaa Nilla nyt tästä juoksusta ja kun talouden yksi koirista on nyt juoksuillaan, tekee toinenkin mahdollisesti omansa melko pian, vaan ei ollut vielä tulossa. Nikke on ennenkin ollut tutkana paljastamassa juoksujen tuloa, eikä ole vielä erehtynyt kertaakaan.

Nikke tsekkasi Nillan pari kertaa nuuskien läpi, ja sitten jatkettiin lenkkiä, lenkin aikana kävi nuuskaisemassa myös muutamia kertoja muttei ei vetänyt peräpää kovin hanakasti puoleensa eikä sieltä koetettu lipitelläkään mitään.

Nikke, joka tietää takuulla mitä juoksuisen nartun kanssa tehdään, on siis oiva juoksunpaljastaja. Voin sitten kertoa taas serkulleni, koska niillä on tärppipäivät, se voidaan kertoa näkemättäkin, meinaan Nikke kertoo sen taatusti :D Talojemme välissä on matkaa jokunen satametriä ja kun tärpit on jommalla kummalla talon "vakiokalustoon" kuuluvasta vanhuksesta tai sitten kahdesta vierailevasta tähdestä from Jyväskylä, Nikke tietää sen. Se istuisi kokopäivän pihalla, korkeimmalla kohtaa rinnettä ja ulvoo ja piippailee. Tasaisesti molempia. Sisälle ei sitä sieltä saa pyytämällä vaan käskemällä korkeintaan jos sittenkään. Ruoka ei juuri maistu vaan sitä närpitään palanen sieltä täältä. Ja ulos halutaan kokoajan sisällä ollessa, jos ei pääse, sitten istutaan ikkunan ääressä ja huokaillaan niin rakastuneesti. Tätä kestää sen pari päivää koirasta riippuen :D Varma tutka meillä siis.
Nikke kestää pihalla, ei lähde narttujen luo sentäs, mutta koettaa kovasti kutsua niitä meille sitten..tuloksetta.

Uukeen ei moiset höpinät vaikuta. Lenkillä jos juoksuinen narttu tulee vastaan, alkaa leuka väpättää ja pissut lutkutetaan naamaan ja sitten koetaan myös astua. Mutta kotona on kaikki muu mielummin mielessä kuin naiset, se on fiksuna tajunnut sen ettei täältä niitä löydy vaikka kuinka ulvoisi.

Uuke sen sijaan rrrrakastaa ulvoa ja jodlata hälytysajoneuvojen sireenien tahtiin...! Uuke aloittaa ja Nikke yhtyy siihen, jonka jälkeen meillä on kuoro. Great! Onneksi sitä ei kestä aina kauaa, eikä jää levy päälle.

Joulukuun toinen päivä, ja lähes kaikki lumi on sulanut pois näiden ihanien vesisateiden takia. Mitenkäs se pukki kohta sitten pääsee tulemaan jos ei ole lunta???