Hyödynsimme näin aamusella erään linnun kohtaloa omiksi tarpeiksemme. Rastas pamautti suoraan eteisen ikkunaan, jysäys oli kova ja kuului toiseen päähän taloa!

Päästyämme ulos katsomaan millaisesta otuksesta onkaan kyse (vuosia sitten haukka lensi ikkunaan ja aiheutti myös kovan pamahduksen, joten heti tuli mieleen että nyt oli isompi lintu kyseessä - mutta ei sentäs niin iso) näimme rastaan jalat pystyssä maassa, se oli sitten nopea kuolema.

Uuke ei nähnyt lintua, käskin sen etsiä ja näytin vain suuntaa. Tohelo käveli melkein sen yli ennen kuin tajusi että TÄTÄ etsittiin nyt.. :D

Ei sillä ollut milenkiintoa "pikkulintua" kohtaan yhtään joten otin hanskat käteeni ja laitoin Uuken paikalla oloon. Vein rastaan piiloon ja käskin etsiä, nyt kun tiesi mitä etsitään. Laajoja kaarroksia ja siksakkia, mutta selvästi oli hukassa että mitä nyt etsitään, ei pikkulintu haise sellaiselle että sitä tajuaisi heti. Aikansa etsittyään rastas löytyi ja häntä heilui vimmatusti. Pieni koikkeri mietti selvästi miten sen voi ottaa suuhun, se on niin pieni, aikansa tökki lintua kuonollaan ja käänteli sopivan kohdan löytymisen takia, kohtaa kun ei löytynyt se otti siivestä kiinni ja kantoi siitä sen mulle asti. Fiksua.. :D

Teimme saman uudestaan ja tällä kertaa oli palikat oikein päässä kun tajusi että sitä samaa haetaan vieläkin. Rastas löytyi nopeasti ja taas sama pohtiminen, mistä sitä kannetaa. Nii-in, varis, lokki ja sorsa on helppoja kantaa kokonsa takia, rastas vaikea! Kauaa ei tohelo miettinyt kun nappasi koko linnun suuhunsa ja näytti todella hämmästyneeltä, luuli vissiin raukka nielaisevansa kokonaan sen kun mahtui niin hyvin suuhun. Ylpeänä kantoi saaliin mulle asti ja sylkäisi märkääkin märemmän linnun eteeni. Kovasti kehuja ja veimme linnun kompostiin yhdessä.

Kyllä oli pieni koirapoika onnellinen kun tuollaista erikoissaalista sai kantaa.

Eilen illalla kokeiltiin samaa jollakin pikkulinnulla joka oli lentänyt jossain vaiheessa ikkunaan, siitä ei tullut mitään, Uuken mielestä se oli sama asia kuin paisti ja se oltaisiin syöty :( Tänään sitten onnistui kun lintu oli vähän isompi.