Eilen tuli lähdetty ihan extempore mätsäriin Ristiinaan.

Iltapäivällä luin lehdestä pienen ilmoituksen ja soittokierros järjestäjäporukan tutuille auttoi kummasti asiaan. Puhelin kun oli valmiiksi kuumana, soitin serkkulikalle, että onkos Mikkelissä juuri nyt ja että mentäskös..?

Pari tuntia tästä oltiin jo matkalla mätsäriä kohti serkun autolla kyydissä neljä koiraa :D (mekö siis koirahulluja??)

Mätsäripaikalle pistettiin leiri pystyyn. Meidän kevythäkki oli ekaa kertaa tositoimissa testissä ja hyvin sinne kolme pientä spitziä mahtui ;)

Tuomarina toimi Kuntun Minna (kennel Alder Glade´s, Ristiina) ja järjestäjänä oli Suur-Savon kennelpiirin nuorisojaosto, joiden leirin päätös oli tuo tapahtuma. Eli hyvään asiaan meni rahat :)

Mulla oli Uuke mukana ja serkulla siis kolme pikkupystäriä neljästä ;) Ainoastaan joukon vanhin jätettiin kotiin. Eli "nuoriso"huligaanit meillä matkassa, Uuke ja kolme naista - olipas hyvät oltavat!

Paikalla oli kivasti koiria ja yksikehäinen mätsäri eteni nopeasti. Tuomari tutki koiria ja perusteli valintoja kivasti. Antoi myös aremmille koirille aikaa ja opasti.

Eka oli vuorossa pennut, ne meni vähän nopealla katsomisella ohi, kuitenkin pennut voitti beagle-Koda 5kk. Muut sijat arvoitus :D

Sitten pienet aikuiset joissa monen parin jälkeen oli vuorossa porukkamme pienin, Myy-kleini jonka parina oli petit basset griffon vendeen (mahdollisesti?), Myylle sininen nauha kivasta esiintymisestä huolimatta.

Seuraavassa parissa oltiin me Uuken kanssa ja parina PP-tuttu Piia ja harmaa villakoiruus (kenties kääpiövillis?), vitsailtiinkin jo ennen kehää että tietää kuin käy, ja niin se menikin.. eli "puunattu puudeli" (:D) sai punaisen odotetusti. Me oltiin tyytyväisiä siniseen nauhaan, Uuke esiintyi kivasti, seisoi pöydällä hyvin ja oli iloisen rauhallinen nyt. Eli kuten oli ajatus, niin harjoiteltiin ihan kuten pitikin.

Uukea arvottiin jatkoon menijöistä tutun havanaisin kanssa, mutta Aada vei voiton karvan mitalla. Eli me emme sijoittuneet. Myy sen sijaan nappasi hienosti pienellä ja pirteällä olemuksellaan pienten sinisten saaneiden kakkossijan!

Isot koirat katseltiin taas vähän sivusilmällä, ihmiset kävi rapsuttelemassa koiriamme ja kyselivät kovasti. Oltiin vissiin niin hilpeä sakki, melkein värisuora ja kaikkee :D (mukana kun oli mustaa ja ruskeaa sekä niiden sekoitusta ja sitten Uuke..)

Veteraaneja oli vain neljä, mutta pirteitä vanhuksia ne olivatkin. Oona-kleini otti ja voitti vetskut! BIS-kisassa ei menestystä enää tullut.

Joten, siellä meni siis pari tuntinen ihan rattoisasti. Sää suosi ja kivaa oli.

Illalla tuli käytyä vielä kymmenen maissa Niken kanssa lenkillä, raukka kun on jäänyt nyt kahtena päivänä Uuken varjoon ja joutunut olemaan kotona. Mitäs on potilaana, potilaat ei pääse ihmisten ilmoille.