Joulu on vietetty rauhallisissa merkeissä. Kuvia en ole kamerasta vielä purkanut, vasta vuoden vaihteen jälkeen niin saa nekin kuvat samaan :D Laiskuutta?

Pojat saivat omat lahjansa, se mitä paketeista paljastuikaan näkyy sitten kuvista ;)

Tiistaina kävimme Juvalla hautausmaalla viemässä mummon haudalle kynttilän, pojat otti autossa kyytiä matkan ajan.

Keskiviikkona aamun aloitti kuusen haku johon pojat osallistuivat myös. Alkuviikon aikana satoi lunta sen verran paljon, että metsässä liikuskelu oli vaikeaa koska puut olivat "vähän" vinksallaan lumen painosta. Uuke juoksenteli siellä täällä päättömästi ja Nikke tuttuun tapaan kaiveli lumen alta jyrsijöitä, joita ei ainakaan tiettävästi kiinni saanut vaikka hännän liikuskelusta päätellen elämää lumen alla oli paljon.

Iltapäivällä oli kuusen koristelun aika. Alkuillasta laitettiin ulos kynttilöitä ja ulkotulia palamaan ja suuntasimme myöhemmin Mikkeliin hautausmaalle kynttilöiden kera, pojat otti autokyytiä taas. Perinteinen pukin-bongaus tuotti tulosta kovin vähän aikaisempiin verrattuna, 4 tai 5 pukkia tuli nähtyä, joista pari ihan läheltäkin ja niille pääsi vilkuttelemaan myös. Harvinaisen monta valepukkia siis liikenteessä??!! Pojat ei pukeista perustaneet, eivät vissiin nähneet niissä mitään outoa.

Kotiin tultuamme laitettiin sisälle kynttilöitä palamaan sekä sauna lämpiämään. Saunomisten jälkeen syötiin ja sitten olikin lahjojen avauksen vuoro. Nikke kyttäsi kuusen alla olevia lahjoja tiukasti, oli kovasti sitä mieltä että useampikin paketti voisi olla sille..

Molemmat avasi omat pakettinsa innolla ja paperit revittiin hyvin tehokkaasti. Uuke kunnostautui sillä saralla vielä myöhemmin silppuamalla muidenkin lahjoista jääneitä papereita.

Joulun tienoilla kävi myös useampi vieras tuomassa ja viemässä (:D) lahjoja. Pojilla riitti siis haukkumista. Meillä vieraili myös lapsia joista Uuke oli kovin otettu, etenkin siitä ihanasta karvareunuksisesta tonttulakista.. ;) Rapsuttajista sai oikein valita parhaat päältä aina.

Joulun jälkeen olemme sulatelleet kinkkua ja muita herkkuja lenkkeillen. Kovin on hiljaista ollut kylällä, vain jäniksiä nähty oikeastaan. Niin ja myös ilveksen jäljet taas havaittu. Uljas otus se on mutta saisi pysyä kaukana asutuksesta, koiria ei voi vieläkään laskea ulos hämärässä keskenään vaan aina on oltava jonkun kaksijalkaisen vahtimassa.

Uusi vuosi tekee tuloaan ja rakettimainoksia on haalittu pöydälle useita, valinnan vaikeus iskee joka vuosi. Tänään käytiin ruokakaupassa ja haettiin pari mainosta lisää, huomenna sitten ekoja paukkuja ostamaan. Tosin, itseltäni ei taaskaan mene euroakaan niihin paukkuihin mutta perheen miesväki ostelee kyllä jos jonkinmoista pataa ja tykkiä. Kiva niitä on katsella ja koettaa jopa kuvatakin. Kerran vuodessa voi moiseen hullutukseen ne laittaa rahansa, mulla ne rahat tuppaa menemään koiriin.. ;)