Tietenkin kun kaikki meni taas niin rauhallisesti ja oli muutenkin suunnitelmia harrastusrintamalla, niin eiköstä sitä pidä sitten mennä tohtorin luokse.

Nikke ehti köhiä satunnaisesti enemmän ja vähemmän MV reissun jälkeen, ekaksi luulin että se on sieltä saatu tauti, kenties sierainpunkkia tai kennelyskää tms. Mutta kun se ei tällä kertaa mennyt ohi itsestään, kuten aina ennen moiset "pikkutaudit" niin piti soitella tohtorillemme. Joka oli harmittavasti eiliseen asti lomalla, eli parisen viikkoa tässä köhinää kuunneltiin. Vähän kuin yskää, mutta satunnaista ja se loppui aina kakomisyritykseen.

Tietysti sitä nettijuttujen perusteella pohti kaikki taudit jo läpi ja mielessä kävi kauhukuvat sydänvioista asti, mutta onneksi syy löytyi helposti ja nopeasti ja vaiva olikin ihan "harmiton" eikä hengenvaarallinen.

Syynä oli nielutulehdus, ei ole tarttuvaa. Ei haittaa koiraa itseään juurikaan, saa elää normaalisti, ainoastaa pantalenkit on pannassa, eli vain valjaita saa käyttää ettei kurkkuun paina mikään. Saa liikkua normaalisti sen mitä liikkuu, riehua Uuken kanssa, syödä ja olla ihan siis kuten ennenkin.

Lääkettä saatiin heti tohtorilla piikkinä ja sitten pillereitä mukaan joiden antaminen aloitetaan aamuin-illoin perjantaista alkaen.

Jos tulehdus ei mene ohi ja rauhaset on edelleen suuret, on mitä ilmeisimmin leikkaus edessä.

Eli, doupattu ja mahdollisesti pidempäänkin sairas koiruus ei pääse harrastelemaan kisamielessä nyt mejää eikä näytelmiä. Jos joudutaan leikkaamaan, se tietää pitkää taukoa. Toivotaan että leikkaus ei ole tarpeen, että lääkkeet auttaisi!

Hassua kun kotona on sairas mutta silti ihan normaalikoira. Yskähtely on satunnaista, lähinnä aamulla ja illalla sekä yöllä pari kertaa, eli silloin kun mitään ei tapahdu. Päivällä ei köhi. Eikä tuo näytä koiraa vaivaavan tai haittaavan mitenkään. Että eipä tuosta ulkopuolinen voisi edes huomata että on lääkekuurilla..merkillistä :D

Mutta, potilas saa parantua rauhassa kotioloissa kaverikoirien seurasta nauttien :)