Aamulla keliä katsoessa sotasuunnitelma muuttui ja mätsäriin lähtikin vain Lissu mukaan, pojat jäi kotiin. (alunperin piti Uukenkin lähteä matkaan).

Kookoo99:n järjestämässä mätsärissä oli 13 pentua englantilaisen ulkomuototuomarin Steve Wright (kennel Orion) arvosteltavana. Oltiin viimeisessä parissa kolmestaan, saksanpaimenkoira, Lissu ja novascotiannoutaja. Sakemannille ja tollerille punaiset ja Lissulle sininen pitkän pohtimisen jälkeen.

Lissu esiintyi suht hyvin, seisoi ja malttoi olla paikoillaan jotenkuten, pöydällä oli hyvin (tätä jännitettiin eniten et miten käy!), liikkuminen oli vaikeaa ajoittain, koetti pomppia, vetää ja nuuskia, mutta kyllä välillä onneksi käveli kunnollakin ;)

Pöydälle nostaessa Lissua tuomari kysyi heti "it´s lancashire heeler, right?", vastattuani "yes it is", hän vetäisi leveän hymyn naamalle ja alkoi tutkia koiraa tarkasti. Veti karvaa väärään suuntaan, katsoi kaiken kaikkiaan tarkasti ja hyvin koiraa. Mukava mies. Liikutti paljon koiria, käytti tutmiseen kaikilla aikaa paljon eikä ollut mikään "yksi minuutti per koira" tyylinen kopelointi, vaan kunnon tutkiminen. Myös jokunen arempi pentu oli luokassa mukana ja niiden kanssa vietti aikaa myös kivasti! :) Tälläinen tuomarin kuuluukin olla!

Loppuskabassa sinisiä oli jokunen mukana, ykköseksi sijoitettiin tanskandoggi, kakkoseks LISSU, kolmoseksi Kalle (Tantan pentu) cardigani ja neloseksi taisi jäädä tollerin pentu. Punaisista voiton vei saksanpaimenkoira, muut sijat meni ohi, paitsi että Limppu (Tantan pentu) cardigan oli kolmonen.

Näillä eväillä on hyvä mieli ja oikeat näyttelyt kutsuu ;)

Huomenna Heinolaan Uuken kanssa. Tänään Kouvolassa 8:sta koikkerista oli 5 poissa (kaikki urokset), ei tuomarimuutos miellyttänyt muitakaan sitten :D Onneksi sentään Branda oli roppi! Säästimme siis ne rahat. Voimme tuhlata osan vaikkapa 30.8. mätsärissä Uuken kanssa ;)

Kävimme ennen mätsäriä katsastamassa Mikkelin kalamarkkinat. Kuljimme hissillä, uusi kävelysiltä testattiin kans Lissun kanssa (itse olen siitä kulkenut kyllä). Nähtiin paljon, paljon ihmisiä, yksi hevonen ja muutama koira. Kamalasti kaikki "mummot" lässytti Lissulle, ihan kuin olisi ollut pienempikin pentu kyseessä ;) Kävelysillalla tuli kohtelias mies rapsuttelemaan tytsiä kans, oikein kiitti lopuksi kun sai silittää. Ihanaa! :)