Noniin, nyt voisi olla aikaa enemmän kirjoitella reissustamme.

Lähdettiin siis keskiviikkona 2.7. aamusta kohti Vantaata junalla. Nikke matkusti ihka ekaa kertaa junassa, mutta eipä tuo matkustusmuoto ollut sen ihmeellisempi kuin muutkaan. Rennosti otti ja nukkui suurimman osan matkasta rauhassa. Lemmikkivaunussa oli suht hiljaista, pari kissallista ihmistä sekä yksi koira joka tuli kyytiin myös Mikkelistä. Se oli iso uros, mutta ihme kyllä pojat oli sopuisasti suht lähekkäin vaunussa ilman mukinoita. Koettipa se toinen uros jopa haastaa Nikkeä leikkimään, johon meidän Mies ei alentunut ;)

Olimme ke-to yön Vantaalla Sirpan ja Ion sekä ihanaisen Sasun seurassa. Nikke oli sitä mieltä että Sasua voisi panna eestä ja takaa, viis siitä vaikka turpiin tulee kokoajan ja Sasu sanoi monesti (lähes joka kerta) todella kovasti asiasta vastaan. Seiso jopa Niken päällä ja oli todella kiukkuinen, mutta ei tappomeiningillä ;) Vaan..ne naiset..ne naiset.. Sasu oli kantavana, siitä syystä se tuoksui Nikestä aivan ihanalta. Sasu pääsi onneksi omiin oloihinsa monesti makuuhuoneeseen turvaan ja Nikke vastaavasti parvekkeelle. Yö meni suht rauhallisesti, mitä nyt Nikke piippaili Sasua etsien.. Iosta Nikke ei ollut juurikaan kiinnostunut! Jota ihmettelin kyllä.

Torstaina aamuyöstä pakattiin koirat ja tavarat matkaan ja suunnattiin auton keula kohti Suomusjärveä jossa odotti auton vaihto ja matkaseuran lisääntyminen :) Hyppäsimme koirinemme ja tavaroinemme Hannin ja Marjan kyytiin, jossa odotteli kaunis katalonianpaimenkoira Tosca.

8:15 lähti laiva kohti Tukholmaan Turun satamasta. Illalla olimme perillä ja ajelimme majapaikkaamme, joka oli ihastuttava ok-talon alakerta ihan lyhyen matkan päässä Tukholmasta. Meillä oli käytössä myös talon piha, jossa olikin ihana viettää aikaa, ja koirat sai olla irti jne. Lenkkimaastot ja järvi oli ihan lähellä, joten nautimme olostamme koko reissun ajan. Kiitos isäntäperheelle majoituksesta :)

Kävimme perjantaina katsomassa mv-tunnelmaa ja Toscaa kehässä. Menestystä ei valitettavasti tullut, mutta olipahan jotain ohjelmaa sentään. Meinaan tyrmistyimme tuomarin käytöksestä täysin!! Suomalainen Elina Haapanieli oli todella, todella töykeä kehässä Hannia kohtaan ja vieläpä viitsi tuomari huudella kehästä meille suomalaisille muutenkin..!! Tiedämme ainakin nyt, että ikinä en hänen kehäänsä mene! Hän valitsi muuten voittajaksi kataloissa koiran joka on päässyt oikein heidän rotunsa kotimaassa esille mallina jollainen katala ei saa missään nimessä olla ;) Eli espanjaan meni tittelit, maine ja kunnia, koiralle joka on täysin vääränlainen rotunsa edustaja :D Että sellainen tuomari.. (tämä ei muuten ole kateellisten panettelua jos oma koira ei menestynyt, koska asian tiesi varmasti kaikki muut paitsi tuomari?)

Lauantain vietimme tutustuen seutuun ja etsien ruokapaikkoja. Totesimme että ruotsalaiset syövät todella vähän, koska kauppoja löytyi niukasti :D Onneksi sää suosi niin oli kiva kulkea koirien kanssa rennosti ympäriinsä.

Sunnuntaina olimme itse kehässä, 54 koikkeria ilmoitettuna ja tuomarina ihastuttava, todella upeasti koiria käsittelevä Tamas Jakkel. Oikea herrasmies. Tykkäsin kovasti vaikka ei meillekään suurempaa menestystä tullut, tavoitteemme täyttyi ja se oli pääasia :)

Nikke oli val eri4, 8 valiourosta ilmoitettu mutta vain 6 paikalla. Arvostelu oli kiva ja Nikke tykkäsi olla. Aavistuksen verran innokkaapi olisi vointu kehässä olla, mutta eihän sitä aina jaksa ;)

Esitin myös Ion, joka ei valitettavasti halunnut olla yhtään kehänauhojen sisäpuolella. Esiintyi ja käyttäytyi kivasti sen mitä halusi, muuten tahtoi vain pois :( Vaikka oltiin niin kaveria muuten reissussa, viihtyi mun sylissäkin jne, niin kehässä ei innostunut lainkaan. Tuloksena avo h, joskin ei käytöksestä vaan liika kiloista, joita oli vielä jokunen, harmittavasti rouva ei vaan halua laihtua yhtään.. Suomestakin uupuisi yksi serti valioitumiseen! Kyllä se serti vielä tulee!

Bläkkäriväriä toi kehässä myös uroksissa esiintynyt Niken puoliveli Faro, avo eh tuloksella.

Veteraanien tittelit tuli Suomeen molemmat, Jasmille ja Nickylle! Jasmi oli rop-vet upeasti! :) Muutenkin suomalaismenestys oli kiitettävää :)

Koikkerien roppi oli ryhmä nelossijoituksella varustettuna Amazing Oxo Achteraf, onnittelut! Emme siis hävinneet huonolle! Narttujen titteli meni Eestiin Täpille (Manusia´s Christa). Oli kiva taas tavata heitäkin.

Tapasimme myös monta muuta tuttua ja pari ihan uuttakin tuttavuutta, kenties suhteet poikii enemmänkin tulevaisuudessa ;) I hope so!

Maanantai päivän vietimme VESISATEESSA Tukholmassa. Kävimme kiertoajelulla, tutustuimme kuninkaanlinnaan ja museoihin, piileskelimme sadetta siis taitavasti. Ajelimme kaupungilla ja kulutimme aikaa syöden hyvin ravintolassa. Koirat nukkui autossa, viileä sää suosi heitä siis.

Illalla laiva lähti takaisin päin ja koirat mellasti taas hytissä, kovin oli pienet tilat Niken ja Ion leikkiä, mutta kovasti he yrittivät ainakin :D Tiistaina olimme aamusta Turussa josta matkamme kulki taas kohti Suomusjärveä ja siitä Vantaata, josta jatkettiinkin lähes heti kotimatkaa.

Kiva reissu oli! :) Kiitokset Hanni-kuskille, Marjalle ja Sirpalle matkaseurasta sekä koiruuksille myös rapsutuksia. Toivotaan että Sasukin saa monta pikkuista berninpentusta maailmaan saatettua pian.