Kovin on ollut hiljaista meidän viikko taas kirjoittelun osalta. Mutta kun ei mitään ole tapahtunut, turhaanpa sitä kirjoittelee.

Uuke on käynyt monesti uimassa. Sitä ei meinaa saada vedestä pois! Riistapukkia ja dammya ollaan haettu kovasti.

Ensi viikolla alkaa mejäharkat, menin koirat sellaiseen ilmoittamaan. Pääseepähän kokeenomaisesti harkkaamaan. Toivon kipinä elää, jos joskus kisoihin vielä pääsisi..

Uuken kanssa tartteisi taipparitreenit aloitella myös, kohta puoliin, jospa ne saisi yhdistettyä mejäharkkoihin ;)

Nikke esitti eilen etsijäkoiraa. Tiistai-iltana oli Mikkelin kupeesta kadonnut 3 terrieriä, joista yksi löytyi eilen iltapäivällä ja niitä kahta vielä kateissa olevaa lähdettiin etsimään lähimaastosta. Metsä oli vaikea kulkuista jo ihmisellekin, saatika pienelle koiralle! Siispä siirrtyimme tunnin metsässä tarpomisen jälkeen tielle. Metsässä Nikke oli sitä mieltä että etsitään hirven jälkiä, koska kaikki hirven jätösläjät se merkkari kusaisemalla päälle ja otti kontaktia heti perään kuin varmistaakseen menikö oikein :) Tiellä oltiin kuin lenkillä jonkin aikaa, kunnes Nikke veti vahvasti väärälle puolen tietä aina ojaan asti. Löysi sieltä narttukoiran kuset ja sen jälkeen ojasta jäljet mitä seurasi tiiviisti ja innolla. Siksak-kuviota mentiin välillä ojassa ja välillä tiellä. Koirahan siinä oli mennyt. Kilometrin jälkeen luovutimme, koska hiipi ajatuksia päähän a)onko se jonkun toisen koiran jälki b) sen koiran joka löytyi iltapäivällä siitä läheltä. Jokin varma jälki siinä kuitenkin oli jota kovasti seurattiin.

Oli kiva nähdä että tuo tajuaa jäljestää muutakin kuin verijälkeä, kun tilanne tulee päälle ja kyseessä on narttukoira mitä etsiä ;) Valitettavasti reilu 3h etsintä ei tuottanut tulosta. Mutta Niken sai sillä väsytettyä kyllä.

Odotamme havaintoja karkureista ja suuntaamme sitten uudestaan kokeilemaan löytyykö jälkeä seurattavaksi.

Nyt mä sen vaan tiedän, seuraavan oman koirani perehdytän etsijäkoiratoimintaan! Niistä on huutava pula ja olisi ihanaa auttaa toisia sillä tavalla. Seuraava koira tosin tulee talouteen vasta kun Nikke on veteraani-iässä.

Huomenna kohti Haminan näyttelyä, 7 koikkeria ilmoitettuna ja Uuke on yksi niistä. Viimeisen sertin metsästys jatkuu siis. Toivotontahan se on, mutta yrittänyttä ei laiteta! Kuulumisia siis huomeiltana toivottavasti paremmissa kuin pelkän sinisennauhan merkeissä..