Kuulumisia kootusti kuluneelta viikolta. Dementikko unohtanut kirjata taas kaikkea ylös, ei sinäänsä ole menetetty mitään..

Alkuviikosta hain pojille matolääkkeet eläinlääkäriltä. Otin vaihteeksi tabletteina ja pojat ois syönyt niitä enemmänkin kuin sen 1,5-tabua kolmena päivänä - olivat siis hyviä ;)

Ennen madotuksen aloitusta Uuke päätti sairastaa nopean vatsataudin yhtenä iltana, pohdin tässä kuumeisesti mikä ilta se oli, kenties maanantai tai tiistai.

Pojat kävi pihalla seitsemän maissa. Kahdeksalta ruuan aikaan Uuke pyrki ulos oksentamaan. Sen jälkeen se vaan oksensi koko illan, kun mahan sisältö tuli ulos oli jäljellä vaan limaa ja vaahtoa. Ulkona Uuke olisi pyrkinyt metsään päin "piiloon" joten piti pitää sisälle se sitten, tästä tietysti koitui se ilo että sai siivota oksennusta sisällä, mutta parempi niin kuin ois saanut etsiä koiraa jostain. (sillä on joku outo tyyli pyrkiä kaikessa "oudossa" tilassa pakoon metsään yhden kuusen alle, mm.kerran kuono jäi pakettiauton liukuoven väliin -> juoksi kuusen alle, iskee mahatauti -> kuusen alle..) Makkarin ovi piti sulke, vatsavaivainen kun meni sängyn alle ja tietysti sinne perimpään nurkkaan myös oksensi limaa, oli hirmu kiva siivoilla sieltä pois! Sen jälkeen paikaksi vakiintui tietsikan luona oleva nurkka, missä Uuke vaan tärisi ja oksensi. Ruoka jäi saamatta illalla. Puolilta öin kun mentiin nukkumaan oli koira taas ennallaan, häntä heilui ja oli energinen oma itsensä. Pikainen neljän tunnin mahatauti siis, mitä lie syönyt ulkoa. Aamulla oli erittäin innoissaan kun sai RUOKAA! :D

Tämän jälkeen on koirat madotettu ja ainoat touhumme ovat olleet lenkkeilyt, metsässä, jäällä tai tiellä. Niken kanssa on lenkin yhteydessä tokoiltu vaihtelevassa määrin. Myös Uuke on "joutunut" jotain tekemään, mutta ei se ole niin innoissaan siitä kuin Nikke.

Viikolla on taas listitty myyriä urakalla, eikä ne näytä loppuvan sitten millään!! Aamulla käytiin kaupungilla ja pojat otti autokyytiä. Päivällä kävimme Uuken kanssa kahden lenkillä, äiti otti Niken. Uuken tämän päivän myyräsaldo, kun lenkillä listi kaksi, on yhteensä kolme. Nikellä määrä jäi tänään vaan yhteen. Se oli vaan yksinkertaisesti liian hidas Uukeen verrattuna! :D Viikon saldoa en ole laskenut, ei pysy perässä millään. Myyrien tuhot alkaa näkyä, pihalta on monet puskat jyrsitty piloille, omenapuihin on hampaita upotettu yms "kivaa" :(

Lenkin jälkeen kokeilimme Uuken kanssa yhtä hullua hommaa, hiihtoa! Fiksuna tuli viime vuonna omat monot myytyä joten ahdoin jalkaan jonkun muun helkkarin pienet monot, sukset oli liian lyhyet kuten sauvatkin, sakumaanikoiden aikainen vetonaru oli tallella, vyö oli hajonnut aikoja sitten. Viritystä virityksen perään ja dadaa meillä oli väliaikaiset vehkeet. Kun kaikki oli valmista ekaan lykkäykseen iski karmea totuus, tai kaksikin, ekaksi varmaan se että olen hiihtänyt viimeiksi yläasteella. Näky oli kuin rautakanki, pysyin pystyssä kyllä, mutta ei puhettakaan mistään osaamisesta enää :D Toisekseen, se merkittävin juttu oli suksien luisto - sitä ei meinaan ollut. Niin, tyhmempikin tajuaa jos sukset on varastossa vuosia niin niissä EI OLE voiteita sitten..yeah, ei ollut ei. Joten se siitä luisteluhiihdosta. Kävelimme ankkana pihatietä edes takaisin muutaman kerran. Uuke OSASI kulkea edessä ja koetti vetääkin jopa, onneksi toppuuttelin, sillä sukset tökki sen verran että olisin ollut mahallani muuten.. :D Mutta, ei se pelännyt kahinaa ainakaan eikä ollut mitenkään ihmeissään tapauksesta.

Tarkoittaen siis sitä, että huomiseksi on voideltava suket ja suunnattava pikkutielle kokeilemaan miten meno maistuu (ei varmaan maistu itselle ainakaan heti :D) ja suksi kulkee - koiran kanssa. Ei, meistä ei ole tulossa kilpahiihtäjiä, allekirjoittanut ei ole siihen oikein soveltuvaa tekoa. Mutta hiihdellään omaksi iloksemme ja Uuken kunnon takia.

Jahka lumet sulaa kaivetaan jälkivehkeet esille ja päästään mejäilemään, niin ja Uukelle taippareita harkkaamaan :) Sitä odotellessa me TOIVOTTAVASTI hiihdetään (ja kesän tullen kokeillaan pyöräilläkin josko Uukella olisi sen asian suhteen enemmän aivoja kuin Nikellä ja nenä ei eksyisi pinnojen väliin.. ;))