Aamulla paluu arkeen tapahtui pojille epämieluisasti kun ajettiin eläinlääkärille. Tosin Uuken rooli oli olla autokyydissä vain ja sen mielestä tohtorissa on kyllä kivaakin, kun on niin paljon hajuja.

Nikke, koira joka inhoaa eläinlääkäreitä, meni ovista sisään jopa ihan itse ja suht halukkaasti. Toisinaan meillä ilmenee sitä ihanuutta että koira vedetään sisään väkisin kun nelivetojarrutus ottaa vastaan. Tänään vastassa ollut kissa taisi kiinnostaa niin paljon, että sisälle mentiin mielellään.

Odotustilassa katseltiin kissaa ja istuttiin ihan hiljaa. Pientä pälyilyä oven suuntaan oli havaittavissa, mutta ei piippausta eikä tärinää!

Toimenpide huoneeseen mentäessä vedettiin liinat kiinni oviaukossa, onneksi liukas lattia helpottaa hommaa ja vastaan pistäminen ei auttanut yhtään :D

Pöydälle nostettaessa koetti Nikke pari kertaa karkuun, mutta kun pannasta pidettiin kiinni sieltä minnekään päässyt. Kurja emäntä kun ei ymmärrä ahdinkoa.

Niin myös tällä kertaa tohtorilla tehtiin kaikkea epämiellyttävää ja tohtorille piti pöristä aluksi pari kertaa. Rokotuspiikki niskaan ja pörinät loppui. Sen jälkeen otettiinkin verta kahteen putkiloon. Olin yllättynyt että Nikke ei reagoinut siihen mitenkään. Olisin kuvitellut hiljaisen pörinän kuuluvan, mutta ei mitään! Se vaan istui masentuneen näköisenä pöydällä ja odotti.

Molemmista etujaloista otettiin verta, toisesta vwd-testiä ja toisesta Hannes Lohen geenitutkimusta varten. Verenottaminen kesti jonkin aikaa, koska karvoja ei voitu etujaloista ajella tulevan näyttelyn takia, mutta kyllä sieltä verta saatiin sitten kuitenkin.

Heti kun toimenpide oli tehty, Nikke sai vakio hepulinsa. Kauhea hyppiminen, pomppiminen ja häntä vispasi, pitipä sitä haukkuakin "vähän" samalla.. Sitten oli tohtorikin ihan kaveri taas. Ihme alkupörinät pidettävä aina, eihän sitä pieni koira voi tietää mitä pahaa aina tehdään. Villiintynyt koira saatiin nätisti tiskin luokse maksutapahtuman takiakin. Mitä nyt olisi tahtonut kaikkia ihmisiä sitten moikata riehuessaan.

Uuke luovuttaa verta Hannes Lohelle ensi kuussa. Sitä odotellessa..