Eilen illalla kävimme mökillämme onkimassa. Ei ollut kala oikein syönnillään vaan muutamia pikkukaloja nousi ja tippuikin saman tien, pari isompaa ahventa ja särkeä tuli mutta kokonaissaalis kovin laihanlainen, vaikka ne pikkukalatkin olisi maalle asti saanut..

Enemmän kalastus olikin koirien, etenkin Niken, iloa. Nikke tuijottaa tarkkana laiturilta tai kalliolta kohoa ja heti kun se heilahtaa alkaa häntä heilua samaan tahtiin :D Kytätään kun kala nousee ja laitetaan sankoon. Matkalle tippuvat kalat täytyy käydä etsimässä rantavedestä, häntä heiluu ja kova on etsiminen - ainut vaan että kala on jo siinä vaiheessa ties missä asti menossa ;)

Nikke on myös oiva kalavahti, sankosta ei pääse kalat karkaamaan kun vahti on paikalla. Kalliolla onkiessa kalat piti laittaa kalliolla olevaan syvennykseen jossa oli vähän vettäkin sopivasti. Vahti hoito hommansa hyvin, se tökki kalat takaisin jemmaan. Mitä nyt meinasi kaikkia vähän maisella myös siinä samalla, enemmän sai siis kieltää vahtia pois sieltä, koska meinasi harrastaa kalojen syöntiä raakana ja elävänäkin. Ei olisi ekakerta.. :O On meinaan ennenkin sitä tehnyt, onneksi madotus on kunnossa!

Nikke päätti myös näin kesähelteiden kunniaksi tiputtaa kaiken pohjavillansa pois, nyt tiedän mitä se tarkoittaa kun moni puhuu että koira on karvaton, se todellekin voi olla _todella_ karvaton! Onneksi ei ole näyttelyitä tiedossa :D

Eläinlääkäriltäkin piti jo kysellä, mutta ei uskonut siihen olevan syynä mikään suurempi kuin kesä. Ruokavalio on ollut sama, ilman suurempia vaihteluja, Nikke on normaali itsensä, se syö, juo ja leikkii. Joten en uskonutkaan sen olevan sairas. Se koira meinaan näyttää kyllä jos joku ei ole hyvin, pienikin kipu niin sitä ollaan jo kuolemankielissä.. :D Näyttelijälahjakkuus siis selvästi.

Nikke suoritti myös kastautumista eilen parikin kertaa tippumalla laiturilta sekä kalliolta järveen. Ei tuntunut hirmuisesti menoa haittaavan. Uuke teki samaa myös useamman kerran. Etenkin kun kielsin sitä menemästä uimaan kun oli niin vähän aikaa kuivatella itseään ennen autoon menoa. Ei se sitten uinut mutta muuten kastelikin itsensä varmaan kokonaan. Herja!