Nyt on Nikke virallisesti niin Ruotsin kuin Latviankin valio, sillä tiedot on vahvistettu ja ne näkyvät koiranetissäkin jo toisten ihailtavana :D

Ruotsin valio diplomi on vielä matkalla, eli ei ole tullut. Latviasta tuli hieno ruusuke ja diplomi sen seurassa.

Uuken Venäjän valioarvokin on viittä vaille vahvistettu, kun muistin laittaa senkin anottavaksi hiljattain! Venäjältä tuli mailitse vastausta että kaik ok ja nyt odottelemme sieltäkin postia sitten diplomin kera.

Olen yllättynyt etenkin Venäjän toiminnasta, ne vastasi sieltä ja ovat olleet todella nopeita noin niinkuin muutenkin tässä vaiheessa jo. Ruotsi ja Latviakin olivat nopeita, mutta ehkä eniten plussia saa Kennelliitto, 1-2 päivää mailin laitosta on tittelit netissä!! Ja sit joku vielä haukkuu Kennelliittoa hitaaksi - ei pidä paikkaansa!

Pojat on viettäneet normaalia rauhaisaa kesälomaa. Ei juuri mitään uutta ole tapahtunut. Lenkkeilty, käyty uimassa ja kalassa, otettu aurinkoa ja Uuke on noutanut erilaisia elukoita.

Pojat ovat käyneet myös yksissä ampumaharkoissa muistelemassa mitä se pyssynpauke olikaan. Koiraseurana oli Alli-lagotto. Pojat oli huumaantuneita naisseurasta ja pauketta eivät jaksaneet kuunnella juurikaan. Ekaa laukausta kaikki säpsähti kun tuli yllättäen kuten aina, mutta muihin ei reagoinut kukaan kolmesta. Hienoa!

Tänä aamuna pihallamme vieraili kylältä eräs tanskandoggi poitsu, omin lupineen oli jätkä lähtenyt vierailulle ja tunnin mittainen karkureissu päättyi puhelinsoittoon ja dogin emäntä nouti pojan kotiinsa n.1,5 kilsan päähän. Ei antanut karkuri kiinni, ei reagoinut kutsuihin joten otettiin Uuke houkutuslinnuksi hihnan päähän ja doggi tuli heti luokse ja antoi ottaa pannasta kiinni itsensä. Karkuri hihnaan ja tarhaan odottamaan emäntäänsä.

Uuke ei arvostanut koirakaveria kotipihalla. On nähnyt dogin aiemmin lenkillä ja nuuskutellut ja vähän paininutkin sen kanssa, iso tumma otus omalla pihalla oli ajatus joka ei mahtunut pienen koirapojan päähän. Se tulija oltaisiin ajettu pois pihalta ja mieluiten vielä maisteltukin jostain kohtaa tunkeilijaa. Iso uros ei käynyt Uuken reviirille ollenkaan! Onneksi koirat olivat kiinni, joskin Uuke toisessa kädessäni ja doggi toisessa, sain pidettyä ne erillään kuitenkin eikä rähinää syntynyt.

Uuke alkaa siis miehistyä tai sitten se vaan puolusti omaa pihaa. Ehkä suurin syy oli se että Nikke oli sisällä ja Uuke joutui puolustamaan reviiriään yksin, se näytti hallitsevan sen homman kyllä. Vaikka onkin aina vahvasti tukeutunut Niken apuun. Niillä on selvä työnjako monessa asiassa, mm.vieraita kun tulee, Uuke kyttää ikkunassa ja murahtaa kerran, jolloin Nikke tulee sohvalle salamana ja alkaa haukkua. Uuke ei hakkua aloita vaan odottaa että Nikke tekee sen ja tarkkailee tilannetta sitten rauhassa vierestä. Uuke on selvästi siis porukan valvoja, se ilmoittaa jos jotain tapahtuu.. :D

Viikonloppuna on Kouvolan ja Heinolan näyttelyt, joihin suuntaan ilman poikia, taas vaihteeksi kehätoimitsijaksi. Ekaa kertaa noin isoon näyttelyyn, katsotaan kuinka käy. Onneksi molemmille päiville sain valkattua kotimaisen tuomarin. Toivottavasti sää suosii ja työpari on kiva, näytteilleasettajat hyväntuulisia ja tuomari asiallisen mukava. Uusia rotuja kehissä tarjolla - kivakiva!